KookJij

Gehaktballetjes in honingmosterdroomsaus met champignons en dille

Het recept van ee gehaktballetjes in de honing-mosterd-roomsaus met champignons en dille ontstond tijdens het koken. Het was smullen
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in honingmosterdroomsaus met champignons en dille te bereiden

  1. Meng het gehakt met de sjalotsnippers, het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout, dille en mosterd. Vorm hiervan een aantal kleine gehaktballetjes.
  2. Verhit de olie in de Hapjespan en bak de gehaktballetjes hierin aan alle kanten bruin en gaar,
  3. Neem de gehaktballetjes uit de pan en leg ze apart bijvoorbeeld op een groot bord.
  4. Smelt in het overgebleven vet de roomboter. Bak hierin de sjalotsnippers en de plakjes champignons lichtbruin. Blus af met de witte wijn. Laat de wijn zo goed als inkoken (er mag nog plm. 1 eetlepel overblijven). Voeg dan de slagroom of kookroom eraan toe en breng alles aan de kook. Laat heel even doorkoken tot de saus wat dikker wordt.
  5. Roer de verkruimelde bouillontablet door de saus en roer tot deze is opgelost.
  6. Voeg nu de mosterd en de honing toe aan de saus.
  7. Voeg de gehaktballetjes en de dille toe aan de saus.
  8. Warm alles goed door. Maar de saus mag nu niet meer koken dan vermindert de smaak.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld gekookte witlof, bloemkool, sperziebonen, snijbonen, doperwten en nog veel meer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst