KookJij

Asperge-baconrolletjes op varkenshaasmedaillons met wittewijn-saus

Asperges gewikkeld in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons met een romige wijnsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Aangepast recept Kochen & Genießen mei 2013
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperge-baconrolletjes op varkenshaasmedaillons met wittewijn-saus te bereiden

  1. Was en schil de asperges. Snij ongeveer 3 cm van de onderzijde van de asperges af. Kook de asperges in water met wat zout en een schepje suiker plm. 10 - 12 minuten tot ze beetgaar zijn. Asperges afgieten. Wikkel steeds 3 asperges in een plakje bacon.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  3. Varkenshaas in 8 gelijke plakken snijden. Kruiden met peper en zout.
  4. Olie verhitten en de varkenshaas op hoog vuur hierin snel rodom bruin bakken. (Steeds 2 à 3 tegelijk) Vlees uit de pan halen en in een ovenschaal zetten. (vet bewaren !!!)
  5. In het overgebleven vet de aspergebundels voorzichting rondom bakken. Leg de aspergebundels op het vlees in de ovenschaal.
  6. SAUS: Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin de sjalotsnippers glazig. Blus af met de witte wijn. Kook dit zover in dat er nog plm. 1 eetlepel wijn overblijft. Giet de room erbij en breng aan de kook zolang tot de room wat gaat binden. Doe de helft van de geraspte kaas en de helft van de peterselie in de saus.Breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Giet de saus over de aspergebundels en het vlees en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Zet de schaal 15 / 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. (boven- en onderwarmte)
  9. Garneer met de rest van de peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De saus uit het recept was gemaakt van een pakje. Ik heb de saus zelf gemaakt. Ik hou echt niet van pakjes en zakjes. Heerlijk met aardappelpuree of gekookte krielaardappeltjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst