KookJij

Heerlijk gekruide gehaktballetjes in een romige paddenstoelensaus

Ik heb voor de saus cantharellen gebruikt, maar elke andere paddenstoel, zoals bijvoorbeeld (kastanje)-champignons of oesterzwammen zijn heerlijk in de saus
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijk gekruide gehaktballetjes in een romige paddenstoelensaus te bereiden

  1. Meng het gehakt met de onder "gehaktballetjes" genoemde ingrediënten. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
  2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en leg ze even apart.
  3. Bak in het overgebleven bakvet de cantharellen bruin. Voeg de sjalotsnippers toe en bak deze even mee. Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog zodat de wijn verdampt.
  4. Voeg de slagroom toe en kook dit een paar minuten in op hoog vuur. De room moet iets dikker worden, Voeg de roomboter toe.
  5. Maak de saus op smaak met peper, zout, suiker, tabasco.
  6. Roer vlak voor het opdienen de dille of de peterselie door de saus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dol op paddenstoelen en vooral op cantharellen. Toen ik zag dat er weer verse cantharellen te koop waren heb ik ze direct gekocht. Omdat ik vaak pasta maak met cantharellen wilde ik deze keer eens iets anders doen. Het werden deze heerlijke gekruide gehaktballetjes met de romige paddenstoelensaus.
Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool of witlof. Maar ook gebakken aardappelen of aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen, snijbonen op doperwten zijn er heerlijk bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst