Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in paddenstoelenroomsaus
PT20M
Gehaktballetjes in paddenstoelenroomsaus
De gehaktballetjes zijn gekruid met fijngesneden ui, gehakte peterselie, tomatenpuree en mosterd. Door het paneren blijven de gehaktballetjes lekker krokant.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in paddenstoelenroomsaus te bereiden
- Gehakt kruiden en mengen met alles genoemd onder "gehaktballetjes". Gehakt in 8 kleine balletjes verdelen en door paneermeel rollen.
- Olie verhitten in een hapjespan of koekenpan. Gehaktballetjes rondom bruin bakken en plm. 10 minuten garen.
- Gehaktballetjes uit de pan halen en even apart zetten.
- In het overgebleven vet (eventueel nog iets toevoegen) de champignons 2 minuten al omscheppend bakken.
- Afblussen met witte wijn en de wijn laten inkoken.
- Slagroom toevoegen en zolang inkoken tot de room iets dikker wordt. Verkruimelde bouillontablet toevoegen, goed roeren zodat de tablet goed opgelost is.
- Saus op smaak maken met peper, zout en paar druppels tabasco. Lenteuitjes en peterselie door de saus mengen.
- Gehaktballetjes opdienen met de saus
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen en een salade.