KookJij

Gehaktballetjes in paddenstoelenroomsaus

De gehaktballetjes zijn gekruid met fijngesneden ui, gehakte peterselie, tomatenpuree en mosterd. Door het paneren blijven de gehaktballetjes lekker krokant.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in paddenstoelenroomsaus te bereiden

 
  1. Gehakt kruiden en mengen met alles genoemd onder "gehaktballetjes". Gehakt in 8 kleine balletjes verdelen en door paneermeel rollen.
  2. Olie verhitten in een hapjespan of koekenpan. Gehaktballetjes rondom bruin bakken en plm. 10 minuten garen.
  3. Gehaktballetjes uit de pan halen en even apart zetten.
  4. In het overgebleven vet (eventueel nog iets toevoegen) de champignons 2 minuten al omscheppend bakken.
  5. Afblussen met witte wijn en de wijn laten inkoken.
  6. Slagroom toevoegen en zolang inkoken tot de room iets dikker wordt. Verkruimelde bouillontablet toevoegen, goed roeren zodat de tablet goed opgelost is.
  7. Saus op smaak maken met peper, zout en paar druppels tabasco. Lenteuitjes en peterselie door de saus mengen.
  8. Gehaktballetjes opdienen met de saus

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met gebakken aardappelen en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst