Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in Stroganoff saus
PT30M
Gehaktballetjes in Stroganoff saus
Een heerlijke saus met evenzo lekkere balletjes. Heel goed om al een dag
van te voren te maken. De dag zelf hoef je dan alleen maar even rijst te
koken en een salade te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in Stroganoff saus te bereiden
- Balletjes: Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Verwarm olie en/of boter in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Zet apart tot de saus klaar is.
- Saus: Snij de ui fijn, hak de knoflook en fruit ze allebei in verwarmde olijfolie.
- Snij de paprika in reepjes en de champignons in plakjes en bak ze enkele minuutjes mee.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder, tomatenpuree en de bouillon toe en schep alles door elkaar. Laat het 5 minuutjes stoven.
- Voeg de wodka en wijn toe en laat de saus nog 10 minuutjes zachtjes sudderen.
- Doe de zure room erbij en schep alles goed door elkaar.
- Als de saus nog te dun is laat je het nog even inkoken of je bind het een beetje.
- Voeg als laatste de gehaktballetjes toe, schep het goed doorelkaar en laat de gehaktballetjes nog even meewarmen.
- Garneer met een beetje fijngeknipte peterselie.
Wilmie Willemse zegt:
Succes ermee, groetjes van Wilmie.