KookJij

Biefstuk puntjes in Stroganoff saus

Een klassiek gerecht waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Doordat de biefstuk puntjes door de saus heen gaan is dit gerecht heerlijk op rijst of pasta.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk puntjes in Stroganoff saus te bereiden

  1. Hak de knoflook, snij de ui in halve ringen, snij de champignons in plakjes, en de paprika in reepjes, haal de biefstuk van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  2. Verwarm olie in een pan en schroei hierin de biefstuk puntjes rondom dicht, bestrooi ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan en laat ze rusten totdat de saus klaar is.
  3. Verhit opnieuw olie en fruit hierin de knoflook en de uien, voeg eerst de champignons en na even bakken de paprika toe.
  4. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de paprikapoeder, zout, peper, bouillonblok en tomatenpuree toe.
  5. Schep dit allemaal goed doorelkaar en bak het geheel even en voeg dan de wodka en de wijn toe. Meng alles goed doorelkaar en voeg dan de zure room toe. Schep deze door de saus en roer het tot een mooi glad geheel.
  6. Voeg als laatste de biefstuk puntjes toen en verwarm ze nog en paar minuutjes mee in de saus.
  7. Doordat je in verhouding lekker veel saus hebt past rijst of pasta hier uitstekend bij.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

De geschiedenis van de Stroganoffsaus is niet helemaal eenduidig en er gaan dan ook meerdere verhalen de ronde. Wat vaststaat is dat de familie Stroganov (Stroganoff is Frans) hierin een grote rol heeft gespeeld en dat het originele recept uit Rusland komt.
Boeuf Stroganoff staat tegenwoordig wereldwijd op de kaart van menig restaurant in ontelbare variaties.
Niet alleen voor chef-koks maar ook voor thuiskoks is dit gerecht ideaal om redelijk snel een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Hierbij dus mijn versie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst