Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische runderstoof
PT180M
Bourgondische runderstoof
De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het
nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze
meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op
stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt
in de kast staan.
Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van
Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische runderstoof te bereiden
- Giet wat olie in een braadpan en smelt hierin de roomboter. Bak hierin het in dobbelsteentjes gesneden vlees rondom aan.
- Voeg de geneden prei, wortel en ui toe en smoor het eventjes samen met het vlees.
- Voeg daarna de kruiden, tomatenpuree,knoflook, balsamico azijn en de rode wijn toe en schep alles goed dooreen.
- Voeg dan de runderbouillon toe en laat met de deksel op de pan het vlees 2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer het regelmatig om en voeg zonodig water of bouillon toe. Controleer tegen het einde of het vlees al zacht begint te worden en pas eventueel de tijd zelf aan.
- Voeg de uitgelekte zilveruitjes en de in vieren gesneden champignons toe en laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
- Serveer met puree of een lekker stamppotje.