Recept
« Terug naar recepten
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
PT150M
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Met het blikje 'Zwolsche stoof' (van Jonnie Boer) dat ik nog steeds had
staan, wilde ik deze keer weer eens iets anders maken dan de Zwolschestoof-van-jonnie-boer of de Bourgondische-runderstoof die ik er al eerder
mee heb gemaakt.
Toen ik even Internet checkte kwam ik dit recept tegen. Ik heb het een
beetje aangepast en die versie zet ik hier neer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande, in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer te bereiden
- Bestrijk de sukadelapjes aan 1 kant royaal met de mosterd en bestrooi met het kruidenmengsel.
- Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.
- Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.
- Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe.
- Breng aan de kook en stoof op een klein pitje in +/-. 2 uur (bijna) gaar.
- Schil de pastinaak en de wortel en snijd in stukjes.
- Voeg als het vlees (bijna) gaar is de pastinaak en de wortel toe en stoof deze nog 20 min. mee.
- Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven
- Garneer eventueel met peterselie.