Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer
PT30M
Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer
Zoek niet langer naar de ideale samenstelling van kruiden voor
gehaktballen als je deze kruidenmix gewoon in je keukenkastje hebt staan.
Let er wel op dat er in deze kruidenmix geen zout zit, dus als je dat normaal
wel altijd gebruikt moet je het hier nog extra aan toevoegen.
Je keuken ruikt heerlijk naar een kruidige stoofpot en je hebt, behalve
heerlijke gehaktballen, ook nog eens een fantastische jus. Geen straf om
op deze manier een AGV'tje te eten. Het lekkerste hierbij is rode kool en
gekookte aardappelen vanwege de heerlijk jus.
Dit is een 4-seizoenen recept, en zeker zoals op het moment nu je soms
lente, zomer, herfst en winter op 1 dag hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer te bereiden
- Doe het gehakt in een schaal en voeg het ei, paneermeel, sjalot, de stoofkruiden en eventueel nog een beetje zout toe.
- Meng alles goed door elkaar en maak er ballen van, en rol ze door een beetje bloem.
- Verwarm braadboter in een pan en bak de ballen rondom bruin.
- Giet er zoveel bouillon bij tot ze ongeveer half onder staan en laat ze nog ongeveer 20 minuten garen. Giet er indien nodig nog een beetje bouillon (of water bij).
- Doe de gehaktballen in een schaal en monteer de saus af door er koude klontjes boter doorheen te kloppen tot de saus de gewenste dikte heeft. De saus wordt hierdoor ook lekker romig.
- Garneer met een beetje fijngeknipte peterselie.