KookJij

Gehaktballetjes Hachee voor de kleinkinderen...

Voor een hachee van riblappen of van ham of varkenslappen lopen onze kleinkinderen nog niet warm, maar ..... Met deze hachee van gehaktballetjes kon ik de 2 rakkers van onze dochter echt heel blij maken. Wat hebben ze ( en wij ook) gesmuld. Heerlijk comfortfood in deze koude periode en snel klaar in vergelijking met riblappen. Kindvriendelijk comfortfood dus. Lekker met een smeuïge puree en rode kool of haricots verts .
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes Hachee voor de kleinkinderen... te bereiden

  1. Kneed alles voor de gehaktballetjes goed door elkaar.
  2. Verhit olie en ongezouten roomboter in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  3. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Voeg de uien toe aan het overgebleven vet en bak de uien in circa 10 minuten zachter .
  5. Voeg dan bloem en laurier en het sjalotje met de kruidnagels toe en bak even mee.
  6. Giet er de runderbouillon , ketjap, stroop en de appelcider bij .
  7. Roer alles goed door en bak 2 minuten.
  8. Voeg de gehaktballetjes weer toe en leg het deksel schuin op de pan. Laat circa 30 minuten zachtjes stoven.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met aardappelpuree, aardappeltjes of patat en een groente naar keuze.

Pel een klein sjalotje en steek daar de kruidnagels in. Zó voorkom je een
speurtocht naar de kruidnagels in je hachee of stoofpotten !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst