Heerlijk als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker met rijst,
bijvoorbeeld mijn Kerrierijst en sperziebonen.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in Indonesische tomaten-gembersaus van Yvonne Keuls
PT4M
Gehaktballetjes in Indonesische tomaten-gembersaus van Yvonne Keuls
Een recept uit een kookboek van Yvonne Keuls . De gehaktballetjes heb ik op mijn eigen wijze gemaakt. Door de heerlijke saus kregen de gehaktballetjes een
verrukkelijke smaak.
De balletjes zijn het lekkerst als je ze een dag tevoren maakt en de saus
goed laat intrekken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Yvonne Keuls, aangepast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in Indonesische tomaten-gembersaus van Yvonne Keuls te bereiden
- Gehaktballetjes: Kruid het gehakt met alle genoemde ingredienten. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit de olie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. (Gaar worden gebeurt in de saus).
- Saus: Verhit de olie (of boter). Bak hierin de ui en de knoflook plm. 3 minuten (niet bruin!) Roer de ketjap, gember, tomatenketchup, bouillonpoeder, suiker en citroensap door. Proeven en eventueel nog kruiden.
- Leg de gehaktballetjes in de warme saus en laat ze langzaam gaar worden.