Recept
« Terug naar recepten
Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus
PT20M
Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus
Deze lekkere gehaktballetjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op. Ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht met rijst en sperzieboontjes
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus te bereiden
- Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. 20 kleine balletjes hiervan rollen.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Pepertje en paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.
- Olie verhitten en balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin braden. Uit de pan nemen.
- In rest olie ui, knoflook, Spaanse peper en paprika bakken. Kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen en even meebakken.
- Tomatenpuree toevoegen en even meebakken.
- Tomatenblokjes en laurier erbij (als je gepelde tomaten gebruikt deze even kleinsnijden).
- Wat water (begin met een half kopje of 1/2 dl.) bouillonblokje, azijn en basterdsuiker erbij en alles nog 15 minuten laten pruttelen. Nog even proeven en eventueel wat zout toevoegen.
- Gehaktballetjes in de saus verwarmen.
- Vind je de saus nog te dik doe er dan nog een klein beetje water bij.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk borrelhapje maar ook lekker met rijst of als onderdeel van een rijsttafel