Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
PT20M
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschrijf beide mogelijkheden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
526 kCal energie
41 Gram eiwit
26 Gram vet
26 Gram koolhydraten
41 Gram eiwit
26 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker te bereiden
- Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
- Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook.
- Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Verhit de olie en bak hierin - in kleine porties - het rundvlees snel rondom bruin.
- Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
- Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, ketoembar en kerriepoeder hieraan toe en bak even mee.
- Doe het vlees weer in de pan.
- Even goed doorbakken.
- Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
- Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen. Bij gebruik van de stoofpan kan het vlees nu 2 1/2 a 3 uur sudderen.
- Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen
- ***Bij gebruik van de slowcooker nu alles over doen in de slowcooker. Zet de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 tot 6 uur stoven. (Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees.) Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze stoofpot heb ik al heel vaak gemaakt. Lekker als onderdeel van een rijststafel maar ook lekker met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Op Smulweb heb ik heel veel positieve reacties op dit recept gehad. Dit recept is op Smulweb door ruim 6000 personen bewaard.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Zeker een aanrader dit!
Mandy de L'Or-de Jager zegt:
Groetjes Mandy
Lidy Berkx zegt:
Aan de stoof heb ik een serehstengel toegevoegd, die ik nog had liggen. Verder braaf jouw gerecht gevolgd.,
Groetjes Lidy., fijne avond nog en dank voor jouw heerlijke stoof..
Ursela zegt:
Harry Löhr zegt:
Recept ziet er overheerlijk uit!
Irma vd Ridder zegt:
Jacqueline zegt:
Wat fijn je weer gevonden te hebben!
Dit is een van mijn favoriete recepten van jou. En ook favoriet bij mijn eters.
Nu kan ik ook de andere recepten ook vinden.
Groetjes Jacqueline
Lidy zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Groet Els
Monique Kerkhoven zegt: