KookJij

Daging Smoor heerlijk gestoofd Indisch rundvlees ook voor slowcooker

Deze stoofpot is heel gemakkelijk te maken.Vlees in gedeelten aanbraden, alle andere ingrediënten erbij en dan ....Stoven maar ! Uitermate geschikt voor de slowcooker omdat je er dan dan geen omkijken meer naar hebt. Maar ook in de pan gemakkelijk te aken. Wij hebben ervan gesmuld.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Smoor heerlijk gestoofd Indisch rundvlees ook voor slowcooker te bereiden

  1. Een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan verhitten.
  2. De runderlappen in dobbelstenen snijden en rondom bruin bakken.
  3. De gesnipperde uien, knoflook en alle kruiden toevoegen en even mee fruiten.
  4. De ontvelde tomaat in stukjes snijden en toevoegen aan de pan gelijk met 4 eetlepels ketjap manis, een scheutje azijn en 300 ml water en laat dit 3 uur zacht stoven* **
  5. Nu nog even proeven en eventueel nog water en/of ketjap toevoegen
  6. * **Op dit moment kan het vlees in de slowcooker (6 uur op low)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst en Indische sperziebonen of snijbonen en een lekkere Aziatische komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Wat leuk om te horen Ans. En dank je wel voor de tip. Ik blijf hier recepten plaatsen maar ook op andere sites. (o.a facebook, pinterest en eetse.nl)
Ans Krosse-Smits

Ans Krosse-Smits zegt:
Ook ik ben erg blij jouw recepten hier weer tegen te komen Petra. Dit recept heb ik meteen uitgeprobeerd en het was echt heerlijk. Ik had de hoeveelheden verdrievoudigd aangezien we met 5 mensen aan tafel zouden zitten maar er was niet veel meer over van die grote pan. Ik heb er jouw recept van kerrierijst (dat ik nog had van Smulweb) bij gemaakt. En met boontjes erbij was het helemaal af. Misschien voor de zekerheid handig om er nog even bij te vermelden in het recept dat er bij gebruik van de slowcooker minder water bij kan. Ik heb de helft genomen maar dat was nog royaal. Hopelijk vind ik op deze site in de toekomst weer heerlijke nieuwe recepten. Mijn ervaringen daarmee uit de tijd van Smulweb zijn erg goed. Dankjewel.