Serveer de pittige stoof met friet en een flinke klodder( Belgische)
mayonaise.
Liever niet te pittig? En geen bier? Gebruik dan alleen 4 tl sambal badjak , minder of
helemaal niets en runderbouillon. De sambal oelek was op , dus heb ik alleen de badjak
gebruikt.
Lekker met wat zoetzure komkommersalade. ( Eigenlijk een Fusion gerecht)
Recept
« Terug naar recepten
Pittig Patatje Stoofvlees.
PT180M
Pittig Patatje Stoofvlees.
Lekker dit pittig patatje stoofvlees. In de ochtenduren te stoven zetten en je
hele keuken geurt er heerlijk van. Zo zit je in de avonduren snel aan tafel te
smullen van dit pittig stoofje met patat.
De titel doet vermoeden, dat het patatje pittig is......., maar dat is uiteraard
het stoofvlees.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig Patatje Stoofvlees. te bereiden
- Bestuif het vlees met bloem en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak.
- Verhit de roomboter en de olie in een stoofpan en bak het vlees in porties kort rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.
- Bak in het overige vet de ui, knoflook, de 2 soorten sambal, kerrie en het paprikapoeder enkele minuten.
- Voeg dan het vlees, het bier, de ketjap , laurier, kruidnagel, stroop en de basterdsuiker toe.
- Roer alles even goed door en laat het vlees zeker 3 uur met het deksel op de pan op een zacht vuurtje stoven .
- Sluit niet helemaal af, maar laat een minuscuul openingetje tussen deksel en pan.
- Daarna nog een half uurtje zonder deksel om de saus te laten indikken.
- Proef en voeg zo nodig nog peper en zout naar smaak toe.
- Mocht de saus nog te dun zijn voeg dan een theelepeltje maizena , omgeroerd met wat water en voeg dat toe.