Recept
« Terug naar recepten
Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk
PT60M
Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk
Dit kruidig kipstoofje is in vergelijking met stoofvlees van rundvlees
verbluffend snel klaar en het smaakt verrukkelijk. Rode ui, knoflook, sambal
badjak, tomatenpuree , kerrie en ketjap zijn de smaakmakers. Heerlijk zacht
en romig gestoofd in kokosmelk. Lekker met knapperige frieten of rijst en
een groente naar keuze.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk te bereiden
- Verhit de olie in een pan en bak de met peper en zout naar smaak bestrooide kip in enkele minuten rondom bruin.
- Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Fruit de gesnipperde ui en de knoflook enkele minuten.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, kerrie , sambal en laurier toe en bak even mee.
- De kip weer toevoegen alsmede ook de ketjap en de kokosmelk. Verkruimel er het bouillonblokje over.
- Roer alles door en laat dit geheel met het deksel op de pan in circa 20-30 minuten garen. Garneer het stoofje met wat ringetjes bosui en gefrituurde uitjes. Heerlijk met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en snel hoofdgerecht. Heerlijk met knapperige frieten of rijst en een groentesalade naar keuze