Recept
« Terug naar recepten
Oosterse roerbak met knolselderij
PT30M
Oosterse roerbak met knolselderij
Knolselderij met ui roerbakken. Gehakt toevoegen met rode peper, bosui, en knoflook. Nog evenop smaak brengen met wat ketjap en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse roerbak met knolselderij te bereiden
- Verwarm de olie op middelhoog vuur en voeg de blokjes selderij en ui toe. Roerbak deze al roerend in 4 minuten lichtbruin.
- Voeg de bouillon toe , roer door en roerbak op middelhoog vuur circa 5 minuten. ( totdat de bouillon verdampt is.
- Voeg vervolgens 1 bosui ( de grotere stukjes) de 2 soorten gehakt , knoflook en de rode peper toe.
- Roerbak alles in enkele minuten gaar.
- Breng op smaak met de ketjap en laat even mee pruttelen.
- Serveer de roerbak op gekookte rijst en garneer het de bosui reepjes en gefrituurde uitjes
- Lekker met zoetzure komkommer en rode ui.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Snel , lekker en weer eens iets anders dan knolselderij te verwerken in stamppot of puree.