KookJij

Ikan Ritja

Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer dit gerecht met witte pandanrijst en een komkommersalade.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ikan Ritja te bereiden

  1. Maal een boemboe van de ui, knoflook, rode peper, trassie of sambal, 1/2 el olie en djahé ( gemberpoeder) met de staafmixer.
  2. Dep de vis droog en besprenkel deze met 1 el citroensap wat peper en wat zout.
  3. Verwarm 1/2 el olie in een pan en fruit de boemboe 2 minuten.
  4. Voeg dan de ketjap, tomatenpuree en een half verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Voeg voldoende heet water toe om de juiste dikte van de saus te maken.
  5. Hou de saus warm en bak ondertussen de vis in circa 3 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) gaar. Serveer de saus op de vis met rijst en groente naar keuze. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Eens iets heel wat anders anders met kabeljauw. Lekker met Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst