Het lijkt een hele waslijst aan ingrediënten, maar de meeste ervan heeft iedereen wel in een keukenkastje staan.Lekker en gemakkelijk.
Alle kruiden zijn naar smaak toe
te voegen.
Recept
« Terug naar recepten
Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip
PT50M
Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip
Snel en lekker stoofpotje met kippendij, ui, knoflook, gember, tomaat en
snijselderij. Alles in een hapjespan en laat maar lekker stoven.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip te bereiden
- Bestrooi de blokjes kip met kerrie en wat peper en zout.
- Verwarm de boter met de olie en bak de kip rondom bruin.
- Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Fruit de ui, knoflook, gember , tomaat en rode peper in het overgebleven vet.
- Voeg de tomatenpuree, sambal, trassie , ketjap en de sojasaus toe , samen met de Chilisaus en de gehakte selderij.
- Meng alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan.
- Voeg het water toe en verkruimel het maggiblokje erboven .
- Laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
- Proef en voeg zo nodig nog iets van een of andere smaakmaker toe.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer het gerecht met de rijst en sperzieboontjes of haricots verts.