Recept
« Terug naar recepten
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip
PT30M
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip
Dit heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de
kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al
gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen :)
Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief : " Erg lekker
hoor "
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip te bereiden
- KRUIDIGE RIJST Maak eerst de rijst. Verwarm wat olie in een kookpan en bak de ui snippertjes glazig.
- Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en bak even mee.
- Dan mag de rijst de pan in en ook even meebakken.
- Voeg dan het heet water toe en laat de rijst ongeveer 8-10 minuten zachtjes koken. Als er gaatjes in de rijst vallen is de rijst goed.
- Leg het deksel op de pan en laat de rijst van het vuur af 15 minuten rusten.
- MAAK ONDERTUSSEN DE AZIATISCHE KIP
- Kruid de kip blokjes flink met peper en zout uit de molen en bestrooi met maizena.
- Bak de blokjes bruin en gaar in wat olie in de hapjespan .
- Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Smoor in het overgebleven vet ( of voeg nog wat olie toe) de rode ui en de paprika enkele minuten .
- Voeg dan knoflook, gember, sambal toe en bak alles even.
- Roer een marinade van de sojasaus, ketjap, chilisaus, limoensap , basterdsuiker en het water door elkaar en voeg toe aan de groente in de pan.
- Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het maizenapapje toe om de saus te binden.
- Hup de kip erbij even doorroeren en klaar om te serveren.
- Kruidige rijst met daarop de Aziatische kip. Garneer met bosui, geroosterde pinda's of cashewnoten en wat zwart sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heel lekker gerecht, dat ik al enkele malen voor gasten en onszelf heb bereid.