Recept
« Terug naar recepten
Broccoli stamppot met gehaktballetjes in een licht pittige jus
PT40M
Broccoli stamppot met gehaktballetjes in een licht pittige jus
Met het natte weer vandaag smaakt deze hartverwarmende stamppot extra lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli stamppot met gehaktballetjes in een licht pittige jus te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en in een andere pan de broccoli met het bouillonblokje beetgaar.Giet aardappelen en broccoli af en vang wat kookwater van de broccoli op. Dit heeft veel smaak.
- Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng de 2 soorten gehakt met alle ingrediënten door elkaar en maak balletjes ter grootte van een walnoot.
- Bak de gehaktballetjes in wat vloeibaar bakproduct rondom bruin en gaar . Haal uit de pan en zet opzij.
- Bak de ui in het overgebleven vet even glazig.
- Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar . Voeg de balletjes en de saus bij de uien en warm alles even goed door.
- Stamp de aardappelen met de broccoli , melk en boter tot een mooie stamppot.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de stamppot over 2 ( voorverwarmde ) borden en leg er de balletjes met de jus bovenop.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Eigenlijk is dit een Fusion gerecht. Jammer, dat dit niet te selecteren is.