Een stamppot voor 4 personen en maar 500 gram spinazie vind ik
persoonlijk wat weinig aan groente, vandaar dat ik de verhouding spinazie /
aardappelen aanzienlijk heb aangepast.
Tussen ( ) staan mijn aanpassingen
voor de hoeveelheid van 2 personen. De bal en de saus smaken
verrukkelijk bij de eenvoudige stamppot van spinazie. De gehaktballen
worden nog véél lekkerder, als je ze op een zo zacht mogelijk vuurtje veel
langer zachtjes laat sudderen. Eventueel zonder deksel, zodat de saus kan
indikken.
Recept
« Terug naar recepten
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
PT60M
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Aparte stamppot met een Oosters tintje en heerlijke ballen met feta in een smakelijke jus.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus. te bereiden
- Werk alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en maak er 4 ( 2 ballen) van.
- Verhit de bakvloeistof en bak de gehaktballen in een aantal minuten rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- Maak nu de saus.
- Fruit de ui, knoflook, sambal , tomatenblokjes circa 4 minuten en verkruimel er het bouillonblokje over.
- Leg de ballen in de jus en voeg zoveel water toe , zodat de ballen half onder staan. Leg het deksel op de pan en laat een kleine opening. Stoof de ballen 30 minuten.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar en een eitje hard en verwarm de spinazie.
- Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. ( voor eventuele toevoeging aan de spinaziestamppot) Stamp de aardappelen met de spinazie, peper, snufje nootmuskaat tot een smeuïge puree.
- Serveer de spinaziestamppot met de feta gehaktballen en de heerlijke jus. Garneer de stamppot met wat verkruimelde feta en eventueel een eitje.