Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen in Ketjapsaus
PT40M
Gehaktballen in Ketjapsaus
Ik heb dit recept hier en daar iets aangepast. Die aanpassingen staan tussen haakjes. Het was heerlijk. Serveer deze ballen op een stamppot, met friet met rijst of op brood met een salade.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen in Ketjapsaus te bereiden
- Roer alle ingrediënten voor de ketjapsaus doorelkaar en ze opzij.
- Meng vervolgens alle ingrediënten voor de gehaktballen en draai 2 ballen per persoon.
- Verwarm wat olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom bruin.
- Zet het vuur lager en voeg 100 ml ater toe.
- Laat de ballen zachtjes 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
- Voeg na 20 minuten de ketjapsaus toe.
- Laat even pruttelen , zodat de saus wat kan indikken.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik heb de hoeveelheid kruiden voor ons tweetjes op het oog toegevoegd. Het waren super lekkere ballen , die ik met witte rijst ( gekookt in een half bouillonblokje kip met minder zout) en een portie wokgroente heb geserveerd.