Ik ben niet zo"n voorstander van die voorgesneden groentepaketten. Dus, maakte ik een eigen mix van rode paprika , prei , wat witte kool , taugé en kiemgroente.
Lekker met wat kroepoek , zoetzure uitjes en augurkjes.
Recept
« Terug naar recepten
Verrukkelijke , pittige kip - ketjap met wokgroente.
PT30M
Verrukkelijke , pittige kip - ketjap met wokgroente.
Deze verrukkelijke en snelle kip ketjap is een recept van Familie over de
kook. Het is een lange lijst van ingrediënten, maar het zijn gelukkig allemaal
producten die iedereen wel in zijn keukenkastjes heeft staan.
In het originele recept wordt ook een halve theelepel five spices poeder
gebruikt. Mijn man is daar geen liefhebber van dus heb ik dat achterwege
gelaten, mijn eigen mix van groente gekozen en het gebakken ei en de
seroendeng vervangen door wat kroepoek en zoetzure uitjes en augurkjes.
De kiemgroente had ik over van een gisteren gemaakte salade.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrukkelijke , pittige kip - ketjap met wokgroente. te bereiden
- Marineer de kipblokjes 10 minuten in de kerriepoeder , peper ( zout) paprika, uien en gemberpoeder.
- Verwarm wat zonnebloemolie in de wok en bak de kipblokjes al om bakkend in enkele minuten bruin.
- Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de tomaat, uisnippers, knoflook en de sambal en roerbak enkele minuten.
- Voeg vervolgens de ketjap en de chilisaus toe. Laat een minuutje pruttelen en voeg dan de kip en de wokgroente toe.
- Roerbak de groente in circa 5 minuten beetgaar.( afhankelijk van de gekozen groente)
- Kook ondertussen de rijst of de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking en serveer deze verrukkelijke ketjap kip op de mie of de rijst. ( of hussel alles in de pan door elkaar)