KookJij

Kip Ketjap

Een woksaus roeren, de kip en de ui in de wok bakken en de woksaus toevoegen. Lekker even pruttelen en serveren met rijst naar keuze en groente of een zoetzure komkommersalade naar keuze.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Ketjap te bereiden

  1. Roer alle gegeven ingrediënten voor de woksaus in een kommetje doorelkaar en zet opzij.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de blokjes kip lekker lichtbruin.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit mee. 
  4. Voeg vervolgens de woksaus toe en roer alles goed door.
  5. Laat dit geheel lekker 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Kook de rijst gaar in water, waarin het bouillonblokje is opgelost volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  7. SErveer de kip op de rijst met augurk en wat gefrituurde uitjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een lekker budget recept, dat binnen 30 minuten op tafel staat. Serveer met peultjes, sperziebonen en /of een zoetzure komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst