Recept
« Terug naar recepten
Oosters Pruttelpotje met kip
PT40M
Oosters Pruttelpotje met kip
PROEF, is het blad uit winkel van de keurslager.
Mijn oog viel op het recept : Drumsticks in zoetzure saus met groente.
Aangezien mijn man niet zo'n liefhebber van drumsticks is bedacht ik, dat ik het ook met kipfilet of kippendij kon maken.
Tijdens het nauwkeurig nalezen van de bereidingswijze bleek dit een gerecht, dat in een schaal op de barbecue gemaakt moest worden.....
Dus dan maar een eigen variant bedacht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosters Pruttelpotje met kip te bereiden
- Bestrooi de blokjes kip met peper en zout naar smaak.
- Verhit olie in een hapjespan en bak de kip stukjes in enkele minuten bruin.( Hoeven nog niet gaar te zijn)
- Blancheer de plakjes peen 2 minuten in water met het halve bpuillonblokje. Giet ze af , MAAR BEWAAR HET VOCHT.
- Dit heeft namelijk veel smaak.
- Fruit de ui in het overgebleven vet enkele minuten en voeg dan de knoflook toe. Dan gaat de paprika erbij. Bak ook deze enkele minuten mee.
- Roer alles voor de saus door elkaar en voeg een beetje sap van de ananas en een beetje blancheer water toe.
- Leg de kip bij de groente in de schaal en voeg de saus toe. Laat pruttelen, totdat de kip gaar is en de groente wat zachter.
- Kook ondertussen rijst voor 2 personen gaar.
- Voeg de ananas toe. Roer door. Proef en voeg zo nodig nog wat van de ingrediënten van de saus naar keuze en smaak toe.
- Serveer de kip met de saus op de rijst en garneer met de bosui en eventueel de rode peper.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Gebruik de rest van het blancheerwater om bij het kookwater van de rijst te voegen.