Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure kip uit de wok met groentjes en fruit
PT35M
Zoetzure kip uit de wok met groentjes en fruit
Vroeger kocht ik wel eens een flesje kant en klare woksaus, maar dit doe ik
dus al jaren niet meer. Ik creeer mijn eigen woksaus naar eigen inzicht en
smaak met datgene wat in het keukenkastje staat. Even proeven... dat altijd
wel. Aan tafel kan manlief nog soms wat ketjap en ik wat chilisaus naar
believen toevoegen mocht dat nodig blijken . Op het web kom je een
dergelijk recept heel vaak tegen en dit is mijn versie.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure kip uit de wok met groentjes en fruit te bereiden
- Begin met alle ingrediënten voor de wok saus door elkaar te roeren. Proef en voeg zo nodig meer zoet of zuur, peper en zout toe, zodat voor jou de smaakpapillen gestreeld worden.
- Meng de bloem met peper en zout en paprikapoeder goed doorelkaar en wentel de met keukenpapier drooggedepte kipblokjes erdoor.
- Verhit de olie en wok de kipblokjes met het aanhangende meel goudbruin en gaar.
- Haal uit de pan en zet opzij.
- Wok met nieuw toegevoegde olie de ui , knoflook en peper totdat de ui lichtbruin is.
- Blancheer de peultjes een drietal minuutjes. Laat goed uitlekken en dep ze droog.
- Voeg de peultjes en paprika en de kip toe aan de wok en wok alles in ca 5 minuten zacht.
- Voeg het fruit toe en verwarm dit even mee.
- Voeg dan de woksaus toe en laat alles even goed heet worden.
- Ondertussen staat je mie of rijst te koken volgens de beschrijving op de verpakking.
- Serveer de uitgelekte mie of rijst op ( voorverwarmde) borden en verdeel er de inhoud van de wok pan over en geniet.