Recept
« Terug naar recepten
Rjstpannetje met kip, groentesaus en perzik
PT30M
Rjstpannetje met kip, groentesaus en perzik
Dit is weer een gerecht uit het laatst aangekochte boekje, dat speciaal
gemaakt is voor de Cadac op de camping.
Uiteraard zijn de meeste gerechten uit dit boekje ook gewoon thuis in een
wok of hapjespan te bereiden :) Heerlijk en gemakkelijk op een dagje door
de week.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Cadac's camping kookboek. In eigen keuken gemaakt eigen foto'
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rjstpannetje met kip, groentesaus en perzik te bereiden
- Verhit de olie in de cadac pan of wok.
- Besrtooi de kip lichtelijk met peper en bak de kip enkele minuten al omscheppend in de olie.
- Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe en laat dit geheel bakken, totdat de ui glazig is.
- Voeg dan de paprikareepjes, courgette , ketjap en de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee.
- Voeg dan de kippenbouillon toe, roer alles goed door elkaar en laat dit geheel 20 minuutjes zachtjes pruttelen op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg na 20 minuten prutteltijd de gembersiroop toe aan het gerecht in de pan toe samen met de in reepjes gesneden perzik. Laat de perzik even goed mee verwarmen en serveer deze kip met groentesaus en perzik met de rijst.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Serveertip
Voeg voor wat extra "pit "een theelepel ( of meer) sambal toe.