Gisteren vertrokken onze zoon en dochter met hun gezin, want morgen is
er weer een schooldag en ..... zelfs een fietsexamen van een kleindochter
uit groep 7.
Wij konden er nog een dagje tegenaan plakken. Helaas een verregende
maandag. Op weg naar huis op een camperplaats in Weert neergestreken,
mede ook om tussen de buien door de kletsnatte luifel te drogen .
Dit pittig pruttelpotje smaakte prima op deze winderige , druilerige natte dag
en stond binnen 30 minuten op tafel.
Recept
« Terug naar recepten
Pittig Pruttelpotje met gehakt, boontjes , pindakaas en taugé.....
PT30M
Pittig Pruttelpotje met gehakt, boontjes , pindakaas en taugé.....
Het jaarlijks, traditionele Hemelvaart weekend met de familie zit er weer op.
Aanvankelijk dachten we een verregend familie treffen te hebben.. maarrrr,
oh wat hebben we geboft. Ontbijt, lunch en ook het avondeten met z'n allen
in een heerlijk zonnetje. Op twee keer een buitje op donderdag en vrijdag
na , vroeg in de middag . De kleinkinderen hebben naar hartelust in mooi
weer samen genoten van speeltuin, zwembad en animatie . Nu voor ons tweetjes een smakelijke snelle maaltijd in regen en wind.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig Pruttelpotje met gehakt, boontjes , pindakaas en taugé..... te bereiden
- Blancheer de sperzieboontjes 4-5 minuten en spoel ze koud.
- Roer de kokosmelk en de pindakaas door elkaar en zet opzij.
- Verhit anderhalve el zonnebloem olie in een hapjespan en fruit de sjalot, peper, gember en de knoflook enkele minuten.
- Voeg de trassie en de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Dan mag het gehakt erbij om in enkele minuten zachtjes rul te bakken. Voeg sambal naar smaak toe en dan gaan de boontjes en de paprika erbij .
- Roer de saus door het gerecht en laat met het deksel op de pan op een zacht vuurtje in 10-15 minuten gaar pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Proef en voeg zo nodig nog meer sambal , peper en eventueel wat zout ( of trassi toe)
- Roer er de taugé doorheen en verwarm deze 2 minuten mee.
- Serveer de rijst bij het pittig pruttelpotje .
- Serveertip Voor erbij, atjar, of gefrituurde uitjes, zoetzure augurk of zilveruitjes en eventueel wat kroepoek.