Ik serveerde bij dit gerecht lekker knapperige frieten en een salade. De andere helft van het vlees gaat de diepvries in en wordt met basmatirijst gegeten.
Wat heet pittig !! Wees gewoon voorzichtig , je kunt altijd extra sambal na proeven toevoegen .
Recept
« Terug naar recepten
Licht Pittig stoofvlees in pindasaus.
PT240M
Licht Pittig stoofvlees in pindasaus.
Ooit maakte ik de pittige satéstoof van Janneke Philippi. Dit gerecht is nét weer even iets anders en erg lekker.
Ik serveerde deze stoof met knapperige frieten en een salade, maar peulen , of boontjes smaken er ook goed bij.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht Pittig stoofvlees in pindasaus. te bereiden
- Verhit het vloeibaar bakproduct en bak het vlees in 3 porties rondom bruin. Haar uit de pan en zet even opzij. Fruit in het overgebleven vet de ui, gember en rode peper en de knoflook enkele minuten.
- Voeg de 4 soorten kruiden toe en laat even meebakken.
- Blus met de bouillon.
- Voeg het vlees toe , alsmede de kokosmelk, ketjap, sojasaus, sambal en de pindakaas.
- Roer alles goed door , breng even aan de kook en zet vervolgens de warmtebron zo laag mogelijk.
- Laat lekker lang zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Mocht de saus te dun blijven stoof dan nog 20 minuten zoner deksel of zonodig langer , totdat de saus de juiste heeft.
- Serveer met rijst en een groente naar keuze.