Recept
« Terug naar recepten
Pikante kip met drie kleuren paprika en taugé uit de wok.
PT30M
Pikante kip met drie kleuren paprika en taugé uit de wok.
Kip bakken. Ui en paprika fruiten , smaakmakers erbij en even sudderen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante kip met drie kleuren paprika en taugé uit de wok. te bereiden
- Verwarm 2 el olie in de wok en bak de kipstukjes om en om bruin.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten en voeg vervolgens de 3 kleuren paprika toe en bak enkele minuten mee. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg sambal naar smaak toe evenals de ketjap. Roer alles door en voeg de bouillon toe en laat sudderen totdat de paprika de juiste bite heeft.
- Voeg de kipstukjes toe.
- Als laatste de afgespoelde taugé even meeverwarmen.
- Garneer met de bosui.
- Lekker met een zoetzure augurk en wat gefrituurde uitjes.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Recept is ontstaan door de halve paprika's, die ik over had van een ander gerecht.