Dit gerecht dat ik vandaag gemaakt heb is niet te pittig. ProeF en voeg zo nodig meer van de smaakmakers toe.
Lekker met een frisse komkommersalade.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met pittige sperziebonen en paprika
PT30M
Kip met pittige sperziebonen en paprika
Een smaakvol gerecht, met voldoende groente, dat na 30 minuten gesmuld kan worden.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met pittige sperziebonen en paprika te bereiden
- Blancheer de sperzieboontjes 3 minuten in kokend water. Giet ze af , maar vang het blancheerwater op.
- Verwarm de olie in de wok en fruit de ui met de knoflook 2 minuten aan. Voeg de kip en de geblancheerde boontjes toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg het blancheerwater toe aan een pan en los er het bouillonblokje in op. Voeg zo nodig extra water toe en kook de rijst volgens de beschrijving op de verpkking gaar
- Voeg de paprika reepjes bij de boontjes en bak 3 minuten mee.
- Vervolgens de sojasaus, ketjap, gembersiroop, Chilisaus en de sambat toevoegen. Voeg 4 el water toe en roer alles goed door en laat even pruttelen.
- Maak een papje van de laatste el water met de maizena en roer dat door de inhoud van de pan.
- Serveer de rijst met de kip en de groente en maak het gerecht af met de cashewnoten en de bosui.