Een tijdje geleden heb ik het boek : " Lekker Snel" aangeschaft. Tot nu toe zijn alle gemaakte gerechten zeer in onze smaak gevallen.
TIP Vind je de saus te dik voeg wat bouillon toe. Te dun? Iets meer maizenapapje.
Voor ons was de dikte van saus zoals beschreven perfect en heb ik voor iets meer pit een ruime theelepel sambal badjak toegevoegd.
Recept
« Terug naar recepten
Roerbak broccoli, kip en rijst
PT30M
Roerbak broccoli, kip en rijst
Een heerlijk gerecht met veel groente, een lichte bite en een Oosterse smaak, dat de moeite waard is om eens uit te proberen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
512 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lekker snel eigen tekst en kleine aanpassing
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak broccoli, kip en rijst te bereiden
- Roer de bouillon, witte wijnazijn, sojasaus, ketjap en Chilisaus door elkaar en zet apart.
- Bestrooi de kipblokjes met peper .
- Verwarm een scheut olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en hou ze apart.
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet.
- Voeg de broccoliroosjes toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg het sausmengsel toe en breng aan de kook.
- Laat circa 8 minuten zachtjes pruttelen totdat de broccoliroosjes de juiste bite hebben.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking met het overgebleven bouillonstukje gaar.
- Voeg het maizenapapje toe. Roer alles goed door. Voeg de kip toe en warm even goed mee. Dan gaat de taugé erbij.
- Roer alles nogmaals door en laat alles even goed heet worden.
- Serveer de roerbakbroccoli kip op de rijst en strooi er het sesamzaad overheen.