Recept
« Terug naar recepten
Gewokte Chinese kool met gehakt en taugé
PT25M
Gewokte Chinese kool met gehakt en taugé
In de koelkast nog een halve Chinese Kool te gaan en een zakje taugé. Samen met 2 soorten gehakt en kerrie een heerlijk dagelijks en snel gerecht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte Chinese kool met gehakt en taugé te bereiden
- Wok het gehakt in een klein beetje olie gaar en bruin.
- Haal het uit de pan en zet opzij.
- Voeg 1 el olie toe en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Breng op smaak met gemalen peper , kerrie en eventueel wat zout. Voeg het gehakt weer toe.
- Voeg de kool toe en wok op hoog vuur beetgaar. Voeg de taugé toe en warm deze even mee.
- Ondertussen je sesamzaad even roosteren en de rijst volgens de beschrijving op de verpakking met het stukje bouillonblokje koken.
- Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde kommen ( borden) en schep de wokinhoud erop.
- Garneer met sesamzaad en geniet ervan.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker veel groente en snel klaar. Aan tafel een likje sambal badjak erbij.