Recept
« Terug naar recepten
Wraps met zalm teriyaki
PT35M
Wraps met zalm teriyaki
Zelf gemaakte teriyakisaus is zoveel lekkerder, dan het potje, flesje of zakje uit de supermarkt. Deze Japanse saus is heerlijk bij het klassieke gerecht Beef teriyaki, maar smaakt ook uitstekend bij verse zalm. Nu in een wrap met zalm en lekker veel groente.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
559 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wraps met zalm teriyaki te bereiden
- Start met het maken van de teriyakisaus.
- Doe alles voor de saus in een pannetje en laat op klein vuur tot de gewenste dikte inkoken.
- Verwarm de sesamolie in de wok en bak de blokjes zalm nét gaar. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- Bak in het overgebleven vet de paprika, Chinese kool en de peper.
- Overgiet de taugé met heet water, laat uitlekken en voeg toe aan de pan.
- Leg de blokjes zalm erbij en overgiet met de teriyakisaus.
- Warm alles goed door.
- Ondertussen zijn je wraps volgens de verpakking verwarmd , kun je de wraps vullen en met de bosui en sesamzaad bestooien en smakelijk genieten van een heerlijk gerecht met een calorische waarde van 559 per persoon.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Teriyakisaus leent zich uitstekend om mee te variëren. Hou je niet van vis, kies dan bijvoorbeeld voor kip. Kies voor de wokgroenten die jij het lekkerste vindt en eet samen met wraps, rijst of noedels.