Helaas zie ik wel wat verschillen tussen datgene wat Ramon doet en wat er op de site beschreven staat.
Ik heb mijn eigen plan in deze getrokken.
De verschillen laat ik aan de nauwkeurig kijkende over.
Zie het flmpje Binnenste Buiten Ramon Brugman. Fou Yong Hai.
Recept
« Terug naar recepten
Fou Yong Hai
PT45M
Fou Yong Hai
Ramon Brugman maakt zijn Chinees lievelingsgerecht namelijk Fou Yong Hai, met atjar en zoetzure tomatensaus.
Wij hebben ervan gesmuld.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fou Yong Hai te bereiden
- Doe de knoflook, gember, azijn, water, suiker , peper en de kurkuma in een pan en breng dit aan de kook.
Voeg de kool en de wortel toe en breng de groente aan de kook. Breng alles over in een schone pot. Schenk het sap erbij en laat afkoelen. Zet vervolgens koud.- Het beste kun je de atjar 2 of 3 dagen van te voren al maken, zodat alle smaken kunnen intrekken.
DE ZOETZURE TOMATENSAUS
Zet water op voor de saus . Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe. Als dit kookt de suiker, gembersiroop en peper en zout toevoegen.
Aan de kook brengen. Als dit iets is ingekookt, het zetmeelpapje tovoegen en laten koken totdat de saus de juiste dikte heeft.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Laat de reepjes kip tegen de kook aan even garen.
VOOR DE FOU YONG HAI
Doe de eieren in een kom en klop deze los. Voeg de gare kip, prei en paprika toe. Fruit de plakjes champignons even aan, voeg dat de inhoud van de kom toe.
Schraap het ei steeds door de pan en als het vloeibare ei niet meer zichtbaar is alles even aandrukken en latn bakken.
Serveer de Fou Yong Hai met witte rijst de atjar en de zoetzure tomatensaus.