Recept
« Terug naar recepten
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
PT30M
Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes
Yes, de tijd van maaltijdsalades nuttigen in de schaduw op het terras is weer aangebroken.
Salades in allerlei soorten en maten... we kunnen er niet genoeg van
krijgen. Deze salade is ontstaan na een lange fietstocht en onder invloed
van het mooie weer genieten we op en top van een gezonde salade. De
warme gehaktballetjes maken het helemaal af.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse maaltijdsalade met licht pittige gehaktballetjes te bereiden
- Fruit de gesnipperde knoflook, sjalot en peper enkele minuten in de olie. Laat afkoelen.
- Meng dit onder de 2 soorten gehakt , voeg nog wat peper ( en eventueel zout toe) en kneed goed door.
- Maak circa 10 balletjes ter grootte van een walnoot.
- Bak ze bruin en gaar in 1 el sesamolie.
- Meng alles voor de dressing door elkaar en proef. Voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe. BORD OPMAKEN Verdeel de little gem over 2 saladeborden. Drapeer daarop de komkommerlinten en dan de blokjes tomaat. Strooi er de bosui overheen. Besprenkel de salade royaal met de dressing. Decoreer met sesamzaad, reepjes rode peper én de gehaktballetjes met de vrijgekomen jus.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker, zomers met een beetje pit.