Lekker met boontjes of peultjes . Ook een komkommersalade smaakt hier
prima bij.
Recept
« Terug naar recepten
Oosterse gehaktballetjes in een zoet- zure licht pittige saus.
PT30M
Oosterse gehaktballetjes in een zoet- zure licht pittige saus.
Lekker, snel en een gemakkelijk recept. Licht pittig smaakt ons prima bij
wat koeler weer. Goed proeven is echter wel essentieel bij dit gerecht. Dus
doseer eerst wat minder van de mildere sambal badjak en voeg dan wat
meer toe. Zo ook met de basterdsuiker en de ketchup. Zo krijg je de smaak
die bij jou past.
Deze balletjes zijn ook lekker als borrelhapje.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse gehaktballetjes in een zoet- zure licht pittige saus. te bereiden
- Meng alle ingrediënten voor de ketjapballetjes goed door elkaar en draai balletjes iets groter dan een walnoot.
- Verhit de roomboter en bak de balletjes rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Ze garen in de saus.
- Neem de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
- Verwarm een klein scheutje olie in dezelfde pan , schraap eventuele aanbaksels los en fruit de sjalot met de knoflook even aan. Roer alles voor de lichtpittige saus door elkaar.
- Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de licht pittige zoetzure saus toe.
- Roer even alles goed door , voeg een scheutje water toe en laat even pruttelen.
- PROEF , voeg zo nodig nog iets van de smaakmakers toe.
- Voeg de balletjes toe en laat zachtjes pruttelend in de saus garen.
- Serveer de balletjes met witte rijst en een groente naar keuze. Garneer de balletjes met wat gefrituurde uitjes en schuin gesneden bosui.