KookJij

Zoet-Pittige Indische Stoofschotel

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !! Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout is voor iedereen anders. Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus. Wij vonden het heerlijk zo.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoet-Pittige Indische Stoofschotel te bereiden

  1. Bestrooi de blokken rundvlees met peper en zout naar smaak en strooi er een royale eetlepel bloem overheen.
  2. Werk dit alles door elkaar zodat een laagje bloem over het vlees zit.
  3. Verhit de olie en een klont boter in de stoofpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
  4. Voeg nog wat olie en klein klontje boter toe en smoor de uien , rode peper, knoflook en geraspte gember zachtjes een tweetal minuutjes.
  5. Voeg dan het vlees weer toe samen met de ketjap manis en asin, de chilisaus, de 200 ml kokosmelk en verkruimel er de 2 groente bouillonblokjes over.
  6. Overgiet dit met 500 ml lauwwarm water en roer alles goed door. Het vlees moet nét onder staan.
  7. Leg er de 3 laurierblaadjes tussen en leg het deksel nét niet helemaal op de pan.
  8. Laat stoven voor 4-5 uur. Hoe langer hoe lekkerder. Roer af en toe door. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een gerecht als dit, maak ik altijd in een flinke portie, zodat ik voor minstens één of zelfs twee keer een portie kan invriezen. Hoe langer dit gerecht stooft hoe smaakvoller het wordt. Serveer met rijst naar keuze, kroepoek en gefrituurde uitjes en een lekkere komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst