Recept
« Terug naar recepten
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus.
PT30M
Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus.
Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van
de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te
vinden.
Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd
voorradig.
Alleen voor de trassi moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer
lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze
de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel
30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij
bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie over de Kook
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus. te bereiden
- Meng de grof gesneden kip met de 2 soorten ketjap ,1 el bruine basterd suiker , zout, peper en de 2 tl korianderpoeder.
- Roer alles goed door elkaar en laat dit geheel marineren.
- Schep af en toe alles even door. Hoe langer de kip in de marinade blijft hoe aantrekkelijker de smaak zal worden.
- Verhit een scheut olie in een stoofpan en fruit de gesnipperde uien met de gember, knoflook, rode peper en laos.
- Voeg de tomatenstukjes en de trassi toe en bak kort mee.
- Voeg dan de gemarineerde kip toe samen met de marinade en 75 ml warm water. Roer even alles goed door en leg er de gekneusde sereh stengel en de laurierbladeren bovenop.
- Laat dit geheel een 30 tal minuutjes zonder deksel zachtjes stoven.
- Proef dan de saus en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe. Lekker met rijst en peultjes of sperzieboontjes.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik heb Indonesië toegevoegd, het zou eigenlijk Java moeten zijn.