KookJij

Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus.

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden. Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig. Alleen voor de trassi moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus. te bereiden

  1.  Meng de grof gesneden kip met de 2 soorten ketjap ,1 el bruine basterd suiker , zout, peper en de 2 tl korianderpoeder.
  2. Roer alles goed door elkaar en laat dit geheel marineren.
  3. Schep af en toe alles even door. Hoe langer de kip in de marinade blijft hoe aantrekkelijker de smaak zal worden.
  4. Verhit een scheut olie in een stoofpan en fruit de gesnipperde uien met de gember, knoflook, rode peper en laos.
  5. Voeg de tomatenstukjes en de trassi toe en bak kort mee.
  6. Voeg dan de gemarineerde kip toe samen met de marinade en 75 ml warm water. Roer even alles goed door en leg er de gekneusde sereh stengel en de laurierbladeren bovenop.
  7. Laat dit geheel een 30 tal minuutjes zonder deksel zachtjes stoven.
  8. Proef dan de saus en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe. Lekker met rijst en peultjes of sperzieboontjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik heb Indonesië toegevoegd, het zou eigenlijk Java moeten zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst