Met deze ingrediënten heb je ruim een eetlepel teveel.
Inpakken en in de vriezer bewaren.
Als je vaak rode currypasta gebruikt, is het handig om een dubbele hoeveelheid van de ingredïenten te nemen.
TIP Kook de rijst in de rest van het blancheer water en voeg wat extra water toe , mocht dit nodig zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Thaise roerbak met rode curry en grote garnalen
PT30M
Thaise roerbak met rode curry en grote garnalen
Eenvoudig gerecht met peulen, winterpeen, rode ui en bosui op smaak gebracht met zelfgemaakte rode currypasta. Lekker met basmati rijst.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise roerbak met rode curry en grote garnalen te bereiden
- Breng water aan de kook en los er het stukje groentebouillon in op.
- Voeg peen en peulen toe en blancheer 3 minuten.
- Giet af en VANG HET VOCHT OP. ( Dit bevat veel smaak)
- Spoel vervolgens koud en laat goed uitdruipen
- Verwarm de olie in de wok en fruit op een zacht vuurtje de knoflook met de gember. Roer een volle el van de currypasta toe en bak even mee.
- Voeg de garnalen toe en bak ze even mee, totdat ze roze zien.
- Haal de garnalen uit de pan en zet even opzij en houd ze warm.
- Roerbak vervolgens de rode ui, peulen en de peen 2-3 minuten en voeg dan de bosui toe. ( Voeg eventueel wat olie toe indien nodig ) Bak 2 minuten mee.
- Het stukje visbouillon ( met 50 ml van het het opgevangen vocht) verroeren en toevoegen.
- Goed roeren en de bouillon laten verdampen
- Voeg de garnalen toe. Warm alle goed door en serveer met basmati rijst.
Maal rode peper, ui, knoflook sereh fijn met de staafmixer. Voeg dan limoensap, basterdsuiker, oestersaus, paprikapoeder, komijn paprikapoeder, korianderpoeder toe en maal alles toet een greurige fijne pasta.