KookJij

Mexicaans pruttelpotje met rundergehakt

In de koelkast lag nog wat restgroente, die ik graag wilde verwerken. Dat bracht me op het idee er een pruttelpotje van te maken met een Mexicaanse smaak. Wat spitskool, halve gele en rode paprika een stukje prei en een rode peper met( " rimpelige ouderdoms verschijnselen" ). Daarbij wat rode ui, knoflook en een half blikje mais. Rundergehakt uit de vriezer en voilà een pruttelpotje is geboren.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaans pruttelpotje met rundergehakt te bereiden

  1. Los het bouillonblokje op in 100 ml heet water en zet apart.
  2. Verhit een scheutje olie in de wok en bak het gehakt op hoog vuur rul. Roer er zout naar smaak door en voeg de ui, rode peper en knoflook toe en bak enkele minuten mee.
  3. Zet het vuur lager en voeg spitskool, paprika en prei toe en bak al roerend 5 minuten. 
  4. Voeg de mais toe en roer door.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe . Roer alles goed door .
  6. Breng op smaak met de komijn. 
  7. Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de groente gaar en nog licht knapperig is. Proef en voeg zo nodig meer komijn toe. ***
  8. Kook ondertussen de rijst en serveer het Mexicaans pruttelpotje op de rijst.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het geeft mij altijd een voldaan gevoel, als alle groente resten zijn opgewerkt en het bovendien ook nog heerlijk smaakt. *** Mijn man is geen echte liefhebber van komijn , daarom ben ik voorzichtig met deze kruiderij, zodat dit kruidje niet té overheersend is in het gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst