Dit is het zoveelste gerecht van Ramon Brugman, dat ik met plezier heb gemaakt en met smaak gegeten.
Helaas klopt ook bij dit gerecht de recepttuur niet. Bij de ingrediënten staat 2 el rode wijnazijn, maar Ramon gebruikt dit niet. Neem de moeite om het filmpje even te bekijken .
Ik heb de basmatirijst op mijn manier gemaakt.
TIP in plaats van witte of cannellinibonen kun je kikkererwten of linzen gebruiken.
In plaats van kabeljauw kun je een andere witvis gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Winters Stoofgerecht met kabeljauw, paksoi, witte bonen en saffraan
PT45M
Winters Stoofgerecht met kabeljauw, paksoi, witte bonen en saffraan
Een heerlijk voedzaam en smakelijk gerecht. Alles in één pan.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winters Stoofgerecht met kabeljauw, paksoi, witte bonen en saffraan te bereiden
- Verwarm een scheut olie in de pan en fruit de uisnippers zacht. voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Voeg de saffraan en het gerookt paprikapoeder toe. Roer alles goed door. Voeg het citroenrasp toe.
- Voeg de tomatenblokjes en het 1/4 blikje water toe evenals de bleekselderij.
- Laat alles zachtjes pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt.
- Voeg dan de bonen en de paksoi toe en laat deze saus 10 minuten zachtjes pruttelen.Brweng op smaak met peper en zout.
- Leg de stukjes kabeljauw in de saus, dek af met keukenpapier ( ZIE FILMPJE) zodat de blokjes vis gelijkmatig garen.
- Serveer de stoofpot met basmatirijst.