Leuk om te serveren
als je gasten krijgt en niet té ingewikkeld wilt doen. En daags van te
voren gemaakt zelfs nóg lekkerder. Een bereidingstijd van 75 minuten
lijkt heel wat, maar na een kwartiertje zit alles in het pannetje en heb je
er geen omkijken meer naar.
Recept
« Terug naar recepten
Klassieke kip in het pannetje.
PT75M
Klassieke kip in het pannetje.
Doe eens wat anders en ga terug naar de jaren 70 ! In die periode vond
je op elke menukaart wel een soortgelijk pannetje met........ " Het meest
veelzijdigste stukje vlees “. Zelfs de jongere generatie kan zo'n
heerlijk, gemakkelijk pannetje met kip waarderen. Leuk om te serveren
als je gasten krijgt en niet té ingewikkeld wilt doen. En daags van te
voren gemaakt zelfs nóg lekkerder. Een bereidingstijd van 75 minuten
lijkt heel wat, maar na een kwartiertje zit alles in het pannetje en heb je
er geen omkijken meer naar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke kip in het pannetje. te bereiden
- Smelt circa 50 gram boter en voeg wat olie toe.
- Bestrooi de kippendijen met peper en zout naar smaak.
- Bak de kip in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin.
- Haal ze uit de pan, zet opzij .
- Bak de spekjes in het overgebleven vet. Voeg ui, peen, bleekselderij en knoflook toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak mee.
- Giet de bouillon en de wijn erbij en de tijmblaadjes.
- Dan gaat de kip er weer bij.
- Breng dit geheel aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.Laat een uur zachtjes sudderen.
- Serveer met gekookte aardappelen, puree, gebakken aardappelen of rijst.
- Bestrooi het kip pannetje vlak voor serveren met gesnipperde bladpeterselie.