Recept
« Terug naar recepten
Geurig Stoofpotje uit de Rhônestreek
PT180M
Geurig Stoofpotje uit de Rhônestreek
Een smakelijke foto maken van zo'n stoofje is niet zo eenvoudig, maar het
is wel errrug lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Uit de krant
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geurig Stoofpotje uit de Rhônestreek te bereiden
- Maak met een scherp mes inkepingen in de zijkanten van het vlees en druk in elke inkeping wat plakjes knoflook en rozemarijn.
- Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met bloem.
- Verhit boter en olie in een braadpan en braad het vlees bruin.
- Neem het vlees uit de pan en bak het spek uit.
- Voeg uien en bleekselderij toe en fruit op middelmatig vuur een drietal minuten.
- Meng de tomatenpuree erdoor en bak even mee.
- Leg het vlees erop en schenk er zoveel wijn bij, dat het vlees half onder staat.
- Breng aan de kook en leg de deksel schuin op de pan en laat dan het vlees op een laag vuur zachtjes gaar sudderen.
- Ga uit van 3 tot 4 uur. Als de saus nog te dun is, het vlees uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Laat dan de saus tot de gewenste dikte inkoken.
- Proef en voeg eventueel nog zout, peper en een scheutje Worchestersaus toe. Heerlijk met gekookte aardappelen puree, boontjes, rode kool ect
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heel de keuken geurt naar deze sappige stoofschotel uit de Rhônestreek. Hoe langer de stooftijd des te smakelijker. Een dag van te voren al te bereiden, komt het gerecht alleen maar ten goede.