KookJij

Winterwarm fantasiestoofje......

Heerlijk als zo'n stoofpotje zachtjes op het vuur staat te pruttelen en wat ook fijn is, dat een stoofpotje zich ook nog leent om wat groenterestjes mee te verwerken. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk volgens mijn "meeeter" :)
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterwarm fantasiestoofje...... te bereiden

  1. Bestrooi de blokjes sukade met bloem en peper en zout. Hussel alles met schone handen door elkaar.
  2. Verhit in een grote anti aanbakpan een scheut vloeibare boter en bak de sukadeblokjes in 2 of 3 porties rondom lichtjes bruin.
  3. Haal uit de pan en laat even rusten.
  4. Smoor in het overgebleven vet ( of voeg nog wat toe) de ui, knoflook, rode peper en de prei even aan. Voeg de paprika en wortel toe en laat ze even meebakken.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee .
  6. Bak de champignons even apart. Breng de sukade over in de stoofpan en voeg alle groente toe evenals de tomatenblokjes.
  7. Dan mogen alle smaakmakers erbij. ( wijn, bouillon, worchestershiresaus, sojasaus, agavesiroop en de laurierbladeren.)( misschien iets meer wijn en bouillon)
  8. Breng alles aan de kook, zet de warmtebron laag en laat de stoof zeker 3 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  9. Daarna nog een half uurtje zonder deksel het vocht iets laten verdampen. Proef en voeg eventueel nog smaakmakers toe. Serveer de stoof met witte rijst en wat zoetzure uitjes en augurk.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een stoofpotje van ruim 1 kg sukade betekent voor ons 3- 4 keer eten.
In de diepvries ermee voor een makkelijke maandag of na een
oppaswoensdag. Rijst koken en klaar !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst