KookJij

Kabeljauw met groente uit de oven en peterseliepuree

De kabeljauw gaart samen met de groenten in de oven. Zo geeft de jus van de vis nog meer smaak aan het gerecht dat een tikkeltje zoetzuur smaakt door de azijn en de honing. Dit is een voortreffelijk smaakvol gerecht van Dagelijkse Kost. Ik had geen sherryazijn, maar na wat zoekwerk bleek, dat je deze azijn prima kunt vervangen door rijstwijnazijn, appel ciderazijn, witte of rode wijnazijn, fruitazijn, champagneazijn en balsamicoazijn
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met groente uit de oven en peterseliepuree te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water ( 1 kubusje maggi)
  2. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien enkele minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de stukken paprika toe en stoof meerdere minuten mee.
  4. Voeg de rode peper toe en bak mee.
  5. Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten.
  6. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij, laat lekker even pruttelen.
  7. Breng op smaak met de honing, sherryazijn en een scheutje witte wijn.
  8. Stort de groente in een ovenschaal.
  9. Verdeel de met peper en zout bestrooide kabeljauw erover en bedek de schaal met aluminiumfolie.
  10. Zet de schaal voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 
MAAK ONDERTUSSEN DE PUREE.
Giet de aardappelen af en stamp ze met boter, scheutje melk en de dooier tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en roer er de gesnipperde peterselie door. Serveer met de kabeljauw en de groente.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

*** Zie boven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst