Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met groente uit de oven en peterseliepuree
PT45M
Kabeljauw met groente uit de oven en peterseliepuree
De kabeljauw gaart samen met de groenten in de oven. Zo geeft de jus van
de vis nog meer smaak aan het gerecht dat een tikkeltje zoetzuur smaakt
door de azijn en de honing. Dit is een voortreffelijk smaakvol gerecht van
Dagelijkse Kost. Ik had geen sherryazijn, maar na wat zoekwerk bleek, dat
je deze azijn prima kunt vervangen door rijstwijnazijn, appel ciderazijn, witte
of rode wijnazijn, fruitazijn, champagneazijn en balsamicoazijn
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met groente uit de oven en peterseliepuree te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water ( 1 kubusje maggi)
- Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien enkele minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de stukken paprika toe en stoof meerdere minuten mee.
- Voeg de rode peper toe en bak mee.
- Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten.
- Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij, laat lekker even pruttelen.
- Breng op smaak met de honing, sherryazijn en een scheutje witte wijn.
- Stort de groente in een ovenschaal.
- Verdeel de met peper en zout bestrooide kabeljauw erover en bedek de schaal met aluminiumfolie.
- Zet de schaal voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Giet de aardappelen af en stamp ze met boter, scheutje melk en de dooier tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout , nootmuskaat en roer er de gesnipperde peterselie door. Serveer met de kabeljauw en de groente.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
*** Zie boven