Ik heb zitten puzzelen met het filo deeg, toen ik het deeg uit de vriezer haalde zag ik al allemaal scheurtjes, zodoende is de bovenkant minder fraai gelukt. De taart was gelukkig heel erg lekker.
Ik heb een kleine taartvorm metlosse bodem voor 2 personen.
Dit recept is beschreven voor 4 personen.
Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met aardappel, groente en Surinaamse kip
PT90M
Hartige taart met aardappel, groente en Surinaamse kip
Deze taart van Ramon Brugman is met recht een aanrader. Het is raadzaam om de kookvideo Van Ramon op Binnenste buiten te bekijken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met aardappel, groente en Surinaamse kip te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met een snufje zout. Giet af en stoom droog.
- Stamp de aardappelen met een klontje boter en wat melk tot een stevige puree., breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
- Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de kipstukjes toe en bak mee totdat ze een bruin kleurtje hebben gekregen.
- Voeg kerrie toe en bak even mee.
- Vervolgens ketjap, azijn, rode peper en bruine suiker toevoegen.
- Alles doorroeren en de bleekselderij en de peen toevoegen.
- Breng aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje, helemaal droog koken.Voeg als laatste de gesnipperde selderij toe.
- Vet de taartvorm met lose bodem in met gesmolten boter.
- Verdeel het filodeeg in de vorm.
- ZIE IN HET FILMPJE HOE RAMON DAT DOET.
- Bestrooi met het paneermeel en verdeel er de aardappelpuree over,
- Druk er de gehalveerde eieren in.
- Daarop de droge vulling.
- Deeg steeds goed in kwasten met gesmolten boter.
- KIJK HOE RAMON DR TAART DICHT MAAKT.
- Zet de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
- Maak ondertussen de zoetzure komkommer met yogurt.
- Snijd de komkommer in slierten en de rode ui in dunne ringen. Meng het water met de azijn en de suiker. Voeg de komkommer en ui toe en laat tenminste 10 minuten marineren. Giet het zoetzure vocht eraf en meng de komkommer en de ui met de yoghurt. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer naast de hartige taart.