Dit broodje is erg lekker met zoetzure komkommer. Precies naar onze smaak, wat pittigheid betreft. Ieder kan uiteraard zijn eigen smaak wat pittigheid betreft bepalen.
ZOETZURE KOMKOMMER ( voor 2 personen)
1/2 komkommer grof geraspt
75 ml water
75 ml
witte wijnazijn
50 gram suiker
1/2 rode peper zonder zaad enlijst in dunne reepjes
Alles mengen en klaar.
Op tijd maken,zodat de smakenkunnen intrekken.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje Hete Kip en Zoetzure komkommer
PT25M
Broodje Hete Kip en Zoetzure komkommer
Heerlijk op een zaterdag . Weinig werk en erg lekker. De zoetzure komkommer wordt er apart bij geserveerd om de " brand " te blussen....
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje Hete Kip en Zoetzure komkommer te bereiden
- Verhit de olie in en hapjespan en bak de blokjes kip rondom bruin en gaar.
- Haal ze uit de pan en zet opzij
- Voeg ui, rode paprika , rode peper en knoflook toe en fruit alles enkele minuten.
- Roer de maizena tot een papje.
- Voeg ketjap, sojasaus, mosterd , Chilisaus en sambal toe en roer alles goed door. Voeg de kip weer toe aan de pan samen met het maizena papje.
- Roer alles door elkaar en laat enkele minuten zahtjes pruttelen totdat het sausje naar wens is ingedikt.
- Ondertussen zijn je broodjes volgens de beschrijving op de verpakking al afgebakken.
- Snij de broodjes open, maar niet geheel door . Leg op de onderkant een blaadje ijsbergsla, daarop de kipvulling en op de kip de komkommer met de augurk.
- Serveer het broodje meteen.