KookJij

Hete kip met paprika en champignons

Heerlijke pittige kip met champignons en paprika. Snel gemaakt er erg lekker .
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete kip met paprika en champignons te bereiden

  1. Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in enkele minuten rondom bruin.
  2. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit in de overige olie de ui en deknoflook enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. 
  4. Dan mogen de paprika en de stukjes champignons worden toegevoegd. 
  5. Roer ondertussen een woksaus van de ketjap, ketchup , honing( basterdsuiker) en de witte wijnazijn en sambal naar smaak. Voeg de saus samen met de kipstukjes toe en laat even pruttelen.  Serveer de hete kip met rijst naar keuze.
  6. Werk af met een beetje bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het begrip heet of pittig of scherp is voor iedereen qua smaak anders. Hoe heet je het wil maken is geheel aan jou. Zet het potje sambal op tafel, zodat iedereen eventueel nog wat kan toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst